Positief nieuws: Binnensportaccommodaties mogen weer open vanaf 1 juli!

We hebben altijd de hoop gehouden dat we de camps deze zomer toch door konden laten gaan. Het NOC*NSF heeft de afgelopen dagen nieuwe richtlijnen opgesteld waarin staat dat per 1 juli de binnensportaccommodaties weer open mogen en er ook weer met leeftijdsgenoten tot en met 18 jaar binnen 1,5 meter gesport mag worden.
Dit zijn natuurlijk de voorwaarden die noodzakelijk zijn om de camps te kunnen organiseren. Door de versoepeling is het vertrouwen dat we hadden in het doorgaan van de camps enorm toegenomen!

Het lijkt er op dat we met de huidige nieuwe regelgeving kunnen vaststellen dat de Mini Camps in ieder geval zeker door kunnen en zullen gaan. Bij alle locaties zijn inmiddels ook de gesprekken opgestart over alternatieve buitenlocaties, mochten de maatregelen toch weer aangescherpt worden. We maken protocollen waar deelnemers, coaches en ouders zich aan moeten houden voor, tijdens en na het camp.

We kunnen echter nog geen definitief oordeel vellen over het U15 en 15+, ondanks dat we ook hierover inmiddels een stuk positiever gestemd zijn, omdat:
a)    naast het openen van de sportaccommodaties ook de sanitaire voorzieningen (douches, etc) weer toegankelijk moeten       zijn voor alle deelnemers. Per 1 juli zijn de sanitaire voorzieningen op campings en vakantieparken weer toegankelijk, dus gaan we er vanuit dat dit ook bij sportvoorzieningen het geval gaat zijn.

b)    de mogelijkheid van overnachtingen tijdens het U15 & 15+ camp nog niet duidelijk is doordat niemand weet of groepsaccommodaties net als campings en vakantieparken toegankelijk worden. Wie weet moeten we er een gezamenlijke gezellige camping van maken! Ook daarover gaan we in gesprek met de verschillende partijen!

c)    we uiteindelijk wel voldoende deelnemers moeten hebben op de camps. Vanwege de grote onzekerheid heeft natuurlijk het aanmeldproces een poos stil gelegen, dus als je je nog niet hebt ingeschreven, laat het aan ons weten als je niet op vakantie gaat en een week wilt gaan basketballen. Als het dan wel doorgaat, dan ben jij de eerste op de lijst die alsnog mee kan doen!

Verder moeten we natuurlijk altijd een slag om de arm houden vanwege de mogelijkheid dat versoepelingen toch niet door zullen gaan of dat maatregelen weer aangescherpt zullen worden doordat we ons in de komende weken niet goed aan de gestelde maatregelen houden om het Corona virus onder controle te houden! Dus blijf opletten, als jij of iemand binnen je gezin ziek is blijf thuis, hou je aan de hygiëne maatregelen, dan gaan we er gezamenlijk een geweldige zomer van maken!
Mochten de camps niet door kunnen gaan, krijgt uiteraard iedereen zijn geld terug!!

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op!