Oud-deelnemers ondersteunen de (medische) staf als stagiaire!

Als organisatie vinden we het geweldig als oud-deelnemers aangeven terug te willen keren bij de camps, zelfs als ze inmiddels al wat ouder zijn. Soms kan dit als basketbalcoach, maar ook andere rollen kunnen ingevuld worden (of we verzinnen een rol). Zo zullen Hannah Joosten, Niek van den Hout en Elena Tool deze zomer betrokken zijn bij de camps, zodat ze meer ervaring op kunnen doen voor hun studies fysiotherapie en Graphic Communications.

Hannah en Niek zullen de fysiotherapeuten Caspert van Mierlo en Timo Kruijer gaan ondersteunen gedurende het camp. Elena zal tijdens het camp foto en videocontent gaan produceren zodat er na afloop nog wat te genieten valt en we terug kunnen kijken op een geslaagde zomer!

Caspert van Mierlo is al jarenlang betrokken als coach in het Nederlandse basketbal. Naast coaching bij Springfield in Berlicum en al jaren op de verschillende camps, is hij natuurlijk in het dagelijkse leven fysiotherapeut bij Fysioos in Den Bosch. Caspert zal deze zomer de overige fysio's gaan begeleiden op het camp in Zwolle. 

Timo Kruijer is collega van Fleur Timmerman, die er deze zomer door haar werk helaas niet bij kan zijn. Timo is afgelopen jaar afgestudeerd en werkzaam in Almere bij SMC als fysiotherapeut. Daarnaast gaat hij komende seizoen voor het tweede jaar aan de slag bij Ajax Amsterdam en begeleidt hij de hockeyers van de Almeerse Hockey Club. Zelf heeft Timo altijd gevoetbald, maar hij vindt alle sporten interessant!

Elena Tool is op 10 jarige leeftijd begonnen met basketballen bij High Five uit Tilburg, na een aantal jaren is ze gaan spelen in de landelijke competitie voor Almonte uit Eindhoven. In België heeft ze aan 3x3 toernooien deelgenomen waar ze zelfs in de U18 categorie nog kampioen van België is geworden. De laatste 2 jaar speelde ze College basketball for Central Maine in de Division 2, waarbij ze in 2019 Nationaal Kampioen is geworden. Deze zomer heeft ze de studie Graphic Communications afgerond en zal ze dus als Content Manager betrokken zijn op het camp. 

Niek van den Hout is net als Elena en Hannah begonnen met basketballen bij High Five uit Tilburg. Na een aantal jaren in de basketball academy van Den Bosch heeft hij er voor gekozen om zich te richten op zijn studie fyiostherapie. Via Octopus uit Vught keert Niek komend seizoen terug op het oude nest bij High Five om daar weer te gaan basketballen.

Hannah Joosten is op 11 jarige leeftijd begonnen met basketballen bij High Five in Tilburg. Op 15 jarige leeftijd mocht ze uitkomen voor het Nederlands team U15 en deelnemen aan het FIBA Europe U15 girls camp. Op 17 jarige leeftijd won ze samen met Elena in België het nationale 3x3 kampioenschap in de U18 categorie. De afgelopen twee jaar heeft ze U20 eredivisie en dames promotiedivisie gespeeld bij Almonte. Ze studeert nu fysiotherapie, en zit bij Niek in de klas. Om meer op haar studie te kunnen focussen keert ze volgend jaar ook terug naar Tilburg, en gaat ze spelen bij de studentenvereniging Pendragon.