Mini Camp in Delft o.l.v. Zera Butter toegevoegd aan het programma!

Basketbal international Zera Butter, afkomstig uit Rijswijk, zal aankomende zomer het Mini Camp in Delft onder haar hoede gaan nemen. Dit Mini Camp wordt toegevoegd aan het zomerprogramma vol camps, waarbij er naast Delft ook Mini Camps worden georganiseerd in Amsterdam, Haarlem, Vlijmen, Zwolle, Katwijk, Rotterdam en Amersfoort. Het Mini Camp in Delft vindt plaats in de laatste week van de vakantie van 25 t/m 28 augustus 2020 in het Delfland College. Deze gloednieuwe sporthal, waar DAS haar thuiswedstrijden speelt, is ook met het openbaar vervoer heel makkelijk te bereiken!

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

Zera Butter heeft, naast haar jarenlange ervaring als topspeelster in de Nederlandse competitie en bij het Nederlands Team, inmiddels ook al heel wat ervaring als coach bij verschillende camps en clinics in Nederland. Naast enorm veel basketbalkennis beschikt Zera ook over de organisatorische kwaliteiten om leiding te geven aan een camp. Het Mini Camp in Delft zal het eerste camp onder haar leiding zijn. Vorig jaar was Zera coach bij het Mini Camp in Katwijk en bij het 15+ Camp in Zwolle. 

Zera heeft er in ieder geval heel veel zin in: "Afgelopen zomer heb ik enorm genoten van mijn rol als coach op de camps. Het was oprecht de leukste week van de zomer samen met alle coaches en campers. Matthijs heeft me gevraagd een grotere rol op me te nemen en daar kijk ik enorm naar uit. Vorig jaar stond er bij de camps een geweldig fundament en daar kan ik nu op verder bouwen samen met lokale coaches!"

In de voorbereiding op het camp en gedurende de 4 dagen in Delft zal Zera natuurlijk alle ondersteuning krijgen die ze nodig heeft om het camp tot een groot succes te maken! Matthijs Groot heeft als eindverantwoordelijke voor de camps in ieder geval veel vertrouwen in Zera met haar nieuwe rol: "Ik ken Zera al zo'n 10 jaar en heb haar in die tijd enorm zien ontwikkelen! Ze is niet alleen één van de beste speelsters in Nederland, maar van huis uit heeft ze ook veel verantwoordelijkheidsgevoel mee gekregen. Zorgzaam voor haar omgeving en daarbij ook altijd ruimte voor een vrolijke lach en aandacht voor anderen. Ik ga haar helpen in haar nieuwe rol en we gaan er gezamenlijk voor zorgen dat het ook komende zomer weer ontzettend leuk gaat worden op de camps!"

Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.