Leon Williams headcoach bij het Mini Camp in zijn hometown Amersfoort!

Ook in Amersfoort zal dit jaar een Mini Camp georganiseerd worden. Dit camp staat onder leiding van international Leon Williams. De pointguard van Donar Groningen is geboren en getogen in Amersfoort en wilde al een aantal jaar graag een camp organiseren bij de club waar het voor hem allemaal is begonnen: Crackerjacks!
Sporthal Zielhorst is de locatie in Amersfoort waar dit Mini Camp van 28 t/m 31 juli 2020 georganiseerd. Crackerjacks is een bloeiende vereniging waar een hoop evenementen, toernooien en (coach)clinics worden georganiseerd. In 2018 werd Crackerjacks zelfs verkozen tot sportvereniging van het jaar! De perfecte locatie voor ons om een Big Shots Mini Camp te organiseren!

Leon Williams was afgelopen zomer coach op het Mini Camp in Zwolle en heeft de afgelopen jaaren veel clinics gegeven bij de verschillende clubs waar hij gespeeld heeft. Het Mini Camp in Amersfoort zal in 2020 het eerste camp onder zijn leiding zijn. Naast het Mini Camp zal Leon ook coach zijn bij de Big Shots U15 en 15+ Camps in Zwolle!

Leon kijkt erg uit naar het Mini Camp in zijn eigen stad: "Basketbal heeft een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb er ontzettend veel aan te danken en dat is allemaal begonnen in mijn jongste jaren in Amersfoort. Ik weet hoe belangrijk het is om hard te werken en wat er vervolgens voor jonge spelers wel niet allemaal mogelijk is. Ik hoop dat ik dit komende zomer kan overbrengen aan de volgende generatie spelers. Ik vind het leuk om iets terug te doen bij de vereniging waar het voor mij allemaal is begonnen en ik ga er samen met de jeugd uit de regio een aantal geweldige dagen van maken!"

"Amersfoort ligt precies in een gebied waar nog geen Mini Camp werd georganiseerd voor de jongste jeugd. Samen met Leon kunnen we dit gat opvullen en proberen we zoveel mogelijk jeugd in Nederland in aanraking te laten komen met de topspelers uit de Nederlandse eredivisie. Leon is een groot rolmodel voor jonge spelers en kan dit ook goed overbrengen op de volgende generatie aan talenten!", aldus Matthijs Groot, organisator van de Big Shots Camps.

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.
Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.