Leon Williams en Lenno Witteveen headcoaches op het Mini Camp Rotterdam

International Leon Williams en Lenno Witteveen zullen aankomende zomer de leiding nemen op het Mini Camp in Rotterdam. Dit zullen zij doen van 28 t/m 31 juli op de basketbalvelden van de Müllerkade in het centrum van Rotterdam. 
Vanwege de huidige Corona-maatregelen zullen we uitwijken naar het centrum om zoveel mogelijk kinderen in en rond Rotterdam de mogelijkheid te geven om in de zomer te basketballen. 

Beide headcoaches hebben inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in het Nederlandse basketbal. International Leon Williams (75 interlands) heeft in het verleden gespeeld in de Dutch Basketball League voor Bergen op Zoom, Rotterdam, Zwolle, Den Bosch, Den Helder en is de huidige pointguard van Donar Groningen. Daarnaast heeft hij in Spanje en Duitsland gespeeld en momenteel is hij tijdelijk actief voor zijn oude ploeg BG Göttingen uit de Duitse Bundesliga om dit seizoen daar af te sluiten. 
Op 17 jarige leeftijd maakte Lenno Witteveen zijn debuut in de Dutch Basketball League. Hij heeft 7 jaar op het hoogste niveau in Nederland gespeeld en maakt tegenwoordig deel uit van het Nederlands Team 3x3 programma dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen. Verder heeft Lenno ook in de Nederlandse Teams U16, U18 en U20 gespeeld op de Europese Kampioenschappen. De afgelopen jaren was Lenno reeds betrokken bij meerdere camps waar hij al vaker een leidende rol op zich heeft genomen!

Door het uitwijken naar de buitenvelden op de Müllerpier, is het met de huidige maatregelen duidelijk dat we het camp door kunnen laten gaan. Aangezien we echter nog niet weten of er een maximum aantal deelnemers mogen deelnemen aan de camps, zullen we uiteindelijk kinderen laten deelnemen op volgorde van aanmelding (“wie het eerst komt, wie het eerst maalt”). Dus als je in de zomer niet op vakantie bent en lekker wilt basketballen, zorg dan dat je je op tijd aanmeldt voor het Mini Camp in jouw regio. Als de camps uiteindelijk toch niet door kunnen gaan, dan krijg je uiteraard je geld terug!
Uiteraard zullen we ons bij het camp houden aan de op dat moment geldende protocollen om te kunnen sporten. We zullen deze vlak voor het camp ook delen met de deelnemers en ouders.

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.


Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website!