Jeroen van Vugt headcoach bij het Mini Camp in Vlijmen/Den Bosch

Bosschenaar Jeroen van Vugt zal aankomende zomer de jongste jeugd in Brabant gaan inspireren als headcoach op het Big Shots Mini Camp in Vlijmen/Den Bosch. Dit zal hij in de zomervakantie doen van 13 t/m 16 juli in sporthal Die Heygrave in Vlijmen of op de buitenveldjes van de Maaspoort als de huidige maatregelen tegen die tijd nog steeds van kracht zijn.

De huidig assistent van Jean Marc Jaumin bij Heroes Den Bosch zou eigenlijk aankomende zomer actief zijn als assistent bij het Nationale Team U20 op het Europees Kampioenschap. Vanwege de huidige crisis zijn alle internationale toernooien geannuleerd en is hij deze zomer beschikbaar om zich in te zetten voor de jeugd uit zijn regio.

Jeroen van Vugt maakte op 16 jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie bij EiffelTowers Den Bosch en speelde op meerdere jeugd EK’s, alvorens hij via vele omzwervingen in 2017 terugkeerde in Den Bosch als assistent coach bij Heroes Den Bosch. Daarnaast is hij actief als trainer/coach bij de Basketball Academy Den Bosch, geeft hij door middel van de skills practice training aan de grootste jonge talenten uit de regio en heeft hij veel ervaring bij verschillende clinics/camps.

Tijdens het Mini Camp Vlijmen/Den Bosch zal Jeroen van Vugt in ieder geval ondersteund worden door Heroes’ speler Boy van Vliet. Daarnaast zullen er waarschijnlijk nog andere spelers als coach actief zijn. Dit zullen we op een later moment bekend maken.

Doordat we eventueel kunnen uitwijken naar een buitenlocatie, zijn wij erg positief gestemd over het doorgaan van dit Mini Camp! 
Aangezien we echter niet weten of er een maximum aantal deelnemers mogen deelnemen aan de camps, zullen we uiteindelijk kinderen laten deelnemen op volgorde van aanmelding (“wie het eerst komt, wie het eerst maalt”). Dus als je in de zomer niet op vakantie bent en lekker wilt basketballen, zorg dan dat je je op tijd aanmeldt voor één van de camps. Als de camps uiteindelijk toch niet door kunnen gaan, dan krijg je uiteraard je geld terug!

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website!