Tree Marioneaux (U15) en Burhan Alibegovic (15+) keren terug als headcoaches!

Met de terugkeer van Tyrone 'Tree' Marioneaux (U15 Camp) en Burhan Alibegovic (15+ Camp) zijn de headcoaches voor de Big Shots Camps in de zomer van 2020 bekend. Afgelopen zomer waren zij reeds actief op de Big Shots Camps in Zwolle en waren zij verantwoordelijk voor het basketbalprogramma van de verschillende camps!

Tyronne 'Tree' Marioneaux, een zeer succesvolle, goedlachse en in de basketbalwereld zeer geliefde jeugdcoach komt komende zomer terug om leiding te geven aan het Big Shots U15 Camp. Tree is geboren in New Orleans, Louisiana USA in 1949. Hij speelde NCAA college basketball voor de Universiteit van Loyola in zijn thuisstad. Na zijn college tijd werd Tree gedraft door de Cincinnati Royals (voorloper van de Sacramento Kings) als 5e pick in de 5e ronde van de NBA draft in 1971, tegelijkertijd werd hij ook nog als 2e pick in de 8ste ronde gekozen in de ABA draft door de Denver Rockets (tegenwoordig de Denver Nuggets). Hij koos echter voor een professionele carrière in Europa en kwam terecht in Nederland. Na zijn zeer lange actieve spelerscarrière werd Tree coach bij de jeugd in Amsterdam; werd bondscoach bij de U16 en U18 en was coach in de DBL. Vorig jaar was Tree naast headcoach van het 15+ camp ook headcoach op verschillende Mini Camps en hij vindt het leuk om ook in 2020 weer betrokken te zijn: “Vorig jaar heb ik enorm genoten van de geweldige sfeer op het Big Shots Camp en hebben we samen met de verschillende coaches een enorm leuke week gehad. Ik hoop ook dat in de zomer van 2020 weer veel jeugd op de camps komt! Matthijs Groot heeft samen met de vrijwilligers en overige coaches iets heel moois neergezet en hopelijk kunnen we dat verder gaan uitbouwen!”

Burhan Alibegovic, headcoach 15+ Camp, was in het verleden bondscoach van de Mannen U20-selectie en assistent-bondscoach bij de senioren mannen. De laatste jaren was Burhan actief als trainer/coach in het opleidingsprogramma van RTC Leiden en is de huidig coach van Grasshoppers Heren 1 dat uitkomt in de Promotiedivisie. Hij weet als geen ander hoe je met de jeugd moet werken om het beste eruit te halen. 
Ook Burhan verheugt zich op zijn rol bij het Big Shots Basketball Camp: “De afgelopen jaren heb ik in de zomer erg genoten van de samenwerking met de coaches en natuurlijk met de deelnemers. Iedereen had de juiste mentaliteit en was met goede ambities naar het camp gekomen. De voorwaarden om een betere basketballer te worden zijn dat je onder goede begeleiding meer op de juiste manier traint. Door veel en goed te trainen deze week en veel plezier te maken, gaan we er ook dit jaar een top basketball camp van maken.”


Matthijs Groot is blij met de terugkeer van de coaches: "Dat zo ongeveer elke coach heeft aangegeven dat hij of zij graag terug wilt komen naar de camps in 2020 - mogelijke andere verplichtingen buiten beschouwing gelaten - is voor mij een groot compliment voor datgene wat we de afgelopen jaren gezamenlijk hebben opgebouwd. Uit de gevoerde evaluaties zien we dat we nog verbeteringen kunnen doorvoeren in de programma's; we willen bijvoorbeeld voorafgaand aan het camp duidelijk hebben wat het doel en de ambitie is van de verschillende deelnemers van het camp, zodat we daar nog beter op in kunnen spelen. Ook kunnen we nog verschillende randvoorwaarden verder optimaliseren. Daar zullen we de komende maanden alles aan gaan doen om nog mooie stappen te maken!"

De data van de verschillende camps zijn:
Big Shots U15 Camp in Zwolle: 20-25 juli 2020
Big Shots 15+ Camp in Zwolle: 20-25 juli 2020
Big Shots Elite Camp in Zwolle: 20-25 juli 2020

Big Shots Mini Camp Amsterdam: 6 t/m 9 juli 2020
Big Shots Mini Camp Haarlem: 7 t/m 10 juli 2020
Big Shots Mini Camp Vlijmen: 13 t/m 16 juli 2020
Big Shots Mini Camp Zwolle: 14 t/m 17 juli 2020
Big Shots Mini Camp Katwijk: 27 t/m 30 juli 2020

Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website
www.big-shots.nl aanmelden.