Floris Versteeg headcoach bij het Mini Camp in Katwijk!

Na het grote succes in 2019 keren we komende zomer uiteraard ook terug in Katwijk met een Mini Camp. Oud-ZZ-Leiden speler Floris Versteeg zal dit jaar het Mini Camp in Katwijk, dat plaats vindt van 27 t/m 30 juli 2020 in sporthal Cleijn Duin, gaan leiden. Floris Versteeg kent de regio Katwijk goed door de vier jaren die hij in de Bollenstreek doorbracht als speler van ZZ Leiden. Afgelopen zomer was hij daarom ook reeds coach op het Mini Camp in Katwijk en daarnaast was hij betrokken bij het 15+ Camp in Zwolle. 

Sporthal Cleijn Duin is de thuisbasis van Grasshoppers, een actieve vereniging in de regio waar de laatste jaren veel jeugdspelers zijn begonnen met basketballen. Met het Mini Camp ondersteunen we de positieve ontwikkelingen, die ook zichtbaar zijn bij andere verenigingen in de Bollenstreek, door een aantal trainingsdagen aan te bieden aan de jongste jeugdleden van alle clubs. Het enthousiasme bij de deelnemers van afgelopen zomer heeft zich hopelijk ook vertaald in een goede ontwikkeling bij hun eigen club.

Floris Versteeg keert terug in zijn geliefde regio: "Ik kom uit Amsterdam, maar na mijn tijd in het buitenland, heb ik een aantal fantastische jaren gehad in Leiden. Ik ben van de stad en de omgeving gaan houden en daarom vind ik het geweldig om ook komende zomer weer terug te keren om een mooi camp neer te zetten voor de jongste jeugdleden van de clubs uit de regio. Ik krijg meer verantwoordelijkheid en ga er samen met de andere coaches een aantal geweldige dagen van maken!"

Op een later moment zullen we pas meer duidelijkheid hebben over een aantal andere coaches. Afgelopen jaren waren natuurlijk de zussen Karin, Sonja en Fleur Kuijt betrokken bij de camps. Ze willen ook dolgraag aankomende zomer weer van de partij zijn, maar er bestaat een kans dat één of meerdere van de dames met het Nationale 3x3 Team gedurende het camp actief zijn op de Olympische Spelen. Hoe graag we ze ook op de camps willen verwelkomen als coaches, hopen we natuurlijk dat de Nederlandse 3x3 Teams zich zullen kwalificeren. Zodra dat duidelijk is, kunnen we de rest van de coaches in gaan vullen.

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.
Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.